måndag, februari 3

Dagens irritation

För mig: folk som har ställt in rss-feed så den bara visar del av hela inlägg. Jag unsubscribar direkt även om jag egentligen vill läsa för att jag blir så jävla irriterad över att behöva klicka en gång till. Gäller även mobilversion av blogspot där man måste klicka på varje inlägg för att läsa. HATAR det. Vänligen sluta med såna dumheter.

För andra: att jag lånade någons busskort igår och glömde kvar det i plånboken när jag gick till jobbet och sen fick ett gulligt passa på att åka lokaltrafik idag nån timma senare. Oops.

7 kommentarer:

Jessica sa...

+ 1000! Varför gör man något så irriterande mot sina medmänniskor?

Linn sa...

Mycket mycket oklart. Tror att blogspot-grejen är auto om man inte själv ändrar inställning, så den har jag lite mer förståelse för, men rss-flödescut blir jag grinig över för att jag hatar att bli tvingad in på bloggar utan att jag vill det själv.

Johanna sa...

Men jaha, ställer man in det själv?!

I så fall: vad är min inställd på? :) Har liksom inte min egen blogg i min reader, så ingen aning. Men håller med om att det är störigt som fan när man måste klicka igen. En sån person vill man ju inte vara.

Linn sa...

Ja, men det är skitlätt. Om du loggar in på blogger.com så finns mobilversion aktiverad eller inteaktiverad direkt i förstavyn. Inaktivera den. Sen under inställningar - övrigt så finns det nåt som heter "Tillåt bloggfeed" och där ska man välja fullständig. Din är för övrigt fullständig. Tror det är standardvalet och att de som inte har så själva har valt att vara störiga. Förmodligen för att de vill tvinga in mer trafik på sajten så det syns i statistiken + så reklamspots får mer publik.

Johanna sa...

Ah då är jag med. Skönt att min stod på "rätt".

Det jag stör mig mest på i bloggfeeds är att det inte går att kommentera. Vill ju enkelt kommentera andras och få kommentarer. The essence of blogging.

Maria sa...

Jag visste inte att det (med mobilversionen) var något man kunde fixa själv, en gång för alla. Tack för tips/råd! Tror att jag ändrat det nu.

Anonym sa...

Hej undrar om jag förstår rätt kan man ha mobilversion på blogspot men att man skippar första sidan med flera datuminlägg på, så man behöver inte trycka två klick utan bara ett?