onsdag, januari 29

Livet

Jag har väldigt lätt för att förtränga det skrämmande. Jag går och tar en skurtrasa och torkar rent varenda hylla i köket eller ringer nån som vill dricka vin och skrattar tills jag gråter och trycker tillbaka tankarna till nån djup hörna nånstans. Jag gråter ibland när det spiller över och ringer till mamma och hulkar mig tyst i luren och så gråter vi tillsammans och hon säger att det är friskt att gråta. Att hon är stolt över att jag ringer henne när jag är ledsen. Att jag släpper in henne också och inte är rädd för att dra ner henne. Som om jag nånsin skulle kunna låta bli att ringa min tröst bara för att skona henne. Så nobel är jag inte.

Sen kommer dagen som inte går att undvika. Den kvartalsvisa utvärderingen av hennes tillstånd. Jag har låtsas om att den inte kommer. Att den inte finns. Att den inte var idag. Sen blev klockan en timma efter mötets början och då, herregud vilken rädsla. Hjärtklappning. Totalskakiga händer. Tårar precis innanför ögonlocken. Och så samtalet. Linn, det var jättepositiva nyheter. Behandlingen går jättebra. Jag svarar ovanligt bra på den. Lättnaden då, som att bada i medelhavets vågor. Mjukt. Varmt. Fint. Som att snålblåsten vintervädret iskylan blev sommarbris ljusa nätter solvarm hud.

16 kommentarer:

Omomigen sa...

Åhhh vad skönt Linn! Jag känner mig som jordens största egovän som bara tänker på mittmittmitt. Så glad att se detta. Puss!

Matilda sa...

Vilka härliga nyheter! Hurra!

S sa...

ÅH UNDERBART!

Jessica sa...

PUH! Finfint!

Heléne - mitt så kallade liv sa...

<3<3<3!!!

Filip sa...

Helt underbart!

Maria sa...

Åh vad skönt att höra!

jj sa...

Massa massa kramar!

dendaromjenny sa...

<3 Kram <3

dendaromjenny sa...

<3 Kram <3

Johanna sa...


Å jag fick tårar i ögonen nu! Så fantastiskt härligt, heja linnmamman.

Lfthmn sa...

Så skönt! Jag drar också en lättnadens suck när hon (du) får positiva nyheter, ba' så du vet!

Hanna sa...

<3 <3 <3

Chaos By sa...

Åh vad skönt att höra! <3

st germain sa...

ÅH FANTASTISKT! Mvh/hon vars mamma befinner sig i väldigt liknande situation

Linn sa...

Ord kan verkligen inte beskriva hur glad jag är för all pepp. Tusen, tusen tack!