söndag, juli 22

Självmedicinering

Jag köpte nåt tidningspaket med Illustrerad vetenskap och Världens historia (ja, jag är vuxen) på Pressbyrån innan jag satte mig på tåget och nu har jag läst klart den ena och nu vill jag dela med mig av följande insikter:

1) man får hopp av att läsa om vetenskap; virus som kan förinta cancer, elimpulser som kan få förlamade att gå till exempel. Jag som mest gillar Real Housewives och övrig TLC-produktion är liksom inte så insatt i hur långt vetenskapen har kommit. Det är kul att få reda på vad smarta människor gör för människan.

2) Jag har inte haft ångest en sekund sen jag började läsa. När jag märkte det funderade jag på om jag brukar ha ångest när jag läser och den enda gången jag har det är när jag läser sånt jag är ointresserad av eller sånt som är för simpelt. Om jag är inne i det jag läser känner jag bara det som skrivs. Därmed drar jag slutsatsen att min ångest är tankeskapad och om hjärnan är upptagen med annat så har den ingen lust att skapa kaoz. Kanske därför böcker alltid är min tillflyktsort? Nån som vill forska på det? Va?

5 kommentarer:

Omomigen sa...

Det går inte att smsa dig. Och din blogg har plötsligt fått en jobbig verifering på kommentarer. Meddelas endast på detta vis.

Linn sa...

Varå det går inte att smsa mig? Jag har fått sms ikväll. Och ordverifiering är för att jag får skitmkt spamkommentarer just nu så jag tänkte prova den jobbiga verifieringen ett tag.

tmw sa...

Jag och en väska med böcker skall åka till Split om några veckor. Skulle inte du kunna tipsa mig om 5-10 bra böcker att ta med. Tack på förhand :-)

Linn sa...

Tänk för att jag kan det. Tidigare idag satte jag ihop en köplista (utskrivbar), kolla här: http://bokcirkus.blogspot.se/2012/07/koptips-for-den-late.html

Svårt att vara mer specifik när jag inte vet vad du gillar. Om du skriver dina tre favoritböcker så kan du få mer specifika tips.

tmw sa...

Den där listan blir alldeles utmärkt att utgå från. Tack!