torsdag, februari 2

Mina två cent

Just nu trendar #homoriot på Twitter. Folk pratar alltså om hur homo-/bisexuella får gliringar och behandlas annorlunda och så vidare. Det är så jävla sjukt att en fråga som borde vara en icke-fråga fortfarande inte är det. Hur kan folk bry sig om könet på personer folk är tända på eller kära i? Det finns tusen andra saker jag tänker på när mina kompisar träffar nån; är den snäll mot min kompis? Får den min kompis att skratta tindra sväva? Verkar det vara en bra person? Om det är en kille eller en tjej är ju så sinnessjukt oviktigt.

Jag är heterosexuell. Det känns så himla konstigt att skriva det för jag har aldrig definierat mig, eller behövt definiera mig, utifrån att jag vill ligga med killar. Och det känns så himla konstigt att skriva den förra meningen för jag vet att det finns så hemskt många människor som nästan måste introducera sig med Hej jag heter Linn jag är homosexuell idag och därmed dagligen blir definierade av vad dom gillar i sängen eller vem dom blir kära i. Eller nej, inte vem dom blir kära i utan vilket kön den personen har.

Hur kan det 2012 fortfarande finnas folk som inte fattar att det verkligen är skitjävlasamma vem man blir kär i vill ligga med attraheras av? #homoriot är ett viktigt flöde, men jag önskar att det inte skulle behövas.

2 kommentarer:

Jessica sa...

Ja precis, man blir ju så tudelad till de här flödena, så viktiga men så sorgligt att de fortfarande är viktiga

Sherdil sa...

Säger som Elin "Grynet" Ek på Pride för några år sedan: "För man blir faktiskt bara kär, och andra ska skita i vem det är"