onsdag, februari 29

Linn vs livet 1-1

Sen min leverantör sa åt mig på skarpen Du skall inga andra webbläsare hava än Google Chrome så har jag varit duktig flicka och lytt. Och livet (ja, jag lever mitt liv på internetz. Använd mailen till höger om du vill klaga) har blivit ungefär tusen gånger enklare efter det. Men. Nya jobbet använder gmail som företagsmail och jag har inte kopplat den till Outlook än och därför måste jag öppna Safari eller Explorer (I would rather die) för att kolla privatmailen nu och Safari vill liksom inte jobba med mig. Jag skriver "gm" och safarifan GOOGLAR GM ÅT MIG. Alltså. Chrome fattar att "gm" betyder gå till min mail och autologga-in. Chrome fattar att "fa" betyder gå och häng på facebook. Safari tror att jag vill ha koll på FA-cupen. Vem fan vill ha koll på FA-cupen?

Känner mig mycket motarbetad.

11 kommentarer:

Peppe sa...

SAMMA HÄR! Min webbsnubbe sade att jag måste dumpa Firefox och övergå till Chrome. Jag lydde honom.

Linn sa...

Generellt vet ju dom där webbsnubbarna vad dom pratar om där liksom.

Jessica sa...

Jag har Safari och den fattar tack och lov just viktiga saker som "fa", "gm" och viktiga bloggar

Colombialiv sa...

Men du kan vara inloggad på flera gmail-konton i samma webbläsare! I gmail finns någon inställning som heter typ "enable multiple-nånting". Aktivera den och logga ut i båda dina gmail-konton. Sen loggar du in på gmail och sen öppnar du en ny flik i webbläsaren och loggar in på jobbmejlen också. Voila!

Colombialiv sa...

Nu är min på spanska, men under "account settings" heter alternativet "inicio de sesión múltiple".

Jessica sa...

Oj Colombialiv, tack för tipset, för jag hatar att vara tvungen att logga ut från bloggen för att kunna kolla mailen!

Linn sa...

Jessica: Du kanske har tur. Men seriöst, byt till Chrome. Ungefär tusen gånger bättre.

Colombialiv: Det funkar tyvärr inte när man har företagsmailen som en av de kopplade kontona för man ligger på nån gemensam server blablabla. Men jag ska snart lägga in jobbmailen i Outlook och då kommer jag kunna vara inloggad i privatmailen i chrome.

Linn sa...

Jessica förresten: menar du att den dyker upp i en rullista så du får gå ner och sen enter eller menar du att du kan trycka "gm" och enter? Måste reda ut det här känner jag.

Miss Baglady sa...

jamenja, fattar ej folk som använder annat än chrome. så himla word på det här inlägget.

Jessica sa...

Nä, rullista nog!

My sa...

Jo, men Safari tar "gm" om du en gång skrivit in gmail.com och sen inte rensar webhistorik per automatik ca varje dygn för då blir det gm's jävla hemsida nästa gång...*grr*

Mvh
Lärtmighårdavägenmångagånger