söndag, oktober 2

Tips mottages tacksamt

Jag har precis bokat en resa till Prag i början av november. Är det möjligtvis nån som har lite tips på vad man bör göra/inte får missa/bör missa? Tack på förhand osv.

Edit: Vi ändrade från originalslottsidén till det här för det första låg för långt utanför stan. Vi råkade visst boka en tvåvåningssvit med terass. Oops liksom, stackars oss.

13 kommentarer:

Anonym sa...

Var också där i november en gång.
-Nationalmuseum (?) där mission impossible spelades in.
-Vandra och åk tunnelbana.
-Jag köpte valnötter på torget.
-De har också ett, av mig osett, sexmuseum (!).
-De vanliga sevärdheterna. Dock tycker jag att judiska kyrkogården är mest turistjippo.
-Alfons Mucha-museet är jättefint!
+ät, shoppa och njut!

Emelie sa...

Blir det boende på slott?
Jag är faktiskt i Prag nu - landade idag. Ett av våra huvudkontor ligger här och jag skall vara här på utbildning i en vecka. Har varit här innan och älskar staden. Att bara gå omkring i stadskärnan och titta på alla fantastiska byggnader, stanna och ta en kaffe på ett fik, strosa vidare... Underbart!!
Jag skall ta en titt på lite nya saker denna veckan - jag återkommer med omdöme!

Emma sa...

Laterna magika!!!!!!!!!!!!!!!
Du har aldrig sett nåt liknande...

lilla jag sa...

Prag är awesome!

Dricka kaffe, läsa bok, spela spel och prata om livet; häng på något av alla vackra anrika grand cafées.

Ölbryggerier/källare.

Sugen på utgång och en spännande upplevelse, så rekommenderar jag absolut http://www.crossclub.cz !!!

Sen finns det schyssta muséer och annat kulturellt såklart. Mysigt att bara strosa runt också.

Linn sa...

Åh ni är så bra! Tack tack tack!

Anna sa...

Jag gillade vandringen mellan de judiska församlingarna och historien runt hela ghettot var väldigt fascinerande! Men det beror ju på intressen såklart....men strosa runt, kolla fina hus, upp till katedralen, ja lite så.

(jag har ett "resereportage" om Prag på bloggen, under kategori resor, kolla där)

Sofia sa...

Jag fick ju tydligen inte åka med. Fick inget svar ens när jag frågade Andreas. Är nog bara jag som tycker jag är värd det. Men en dag ska jag tillbaks dit.
Som övriga skriver, en mycket fina strosa-stad.
En bit utanför ligger Kutna Hora, en kyrka byggd (till stora delar) av människoben och döskallar (från nån massgrav efter nån epidemi har jag för mig). Ganska makabert men läskigt spännande.
Bra tips va?
Puss på dig. Är inget avundsjuk på din resa. Inget alls.

Aina sa...

Mycket god vegatarisk mat på Radost! Fortfarande bästa vegetariska restaurangen jag har varit på, mest för att de har så mycket att välja på. Som veggis är man ju inte bortskämd med det. Och så har de klubb i källaren. Meny och mer info här: http://www.radostfx.cz/restaurant/menu_en.htm

Åh, nu längtar jag dit!

Linn sa...

Tack igen för alla tips!

Aina: nu är det ju två köttomaner som åker så vi lär förmodligen inte gå till en veggorestaurang, men jag ska sprida tipset till mina veggosar. Tack!

stina sa...

ilskan alltså, skrev världens kommentar o den bara försvann.

1. spelar ingen roll om ni är köttomaner, åk till radost o käka balls and mashed o drick galet goda ginger mojitos och shotta b52:or. prag blir inte bättre än såhär.

2. ät på klub arkitektu vid betlemske nam, hur mysigt som helst. kräver bordsbokning. ni måste vid ngt tillfälle äta friterad ost, pommes och aioli. sjukt stabbigt men sjukt gott.

3. åk till moderna museet. ligger lite off och ni behöver ta spårvagn i kanske hela 10 minuter. tokstort och tokfint.

4. judiska kyrkogården är ju lite fin o så, men ganska liten o ganska mkt turisthärva. skit i den eller gå dit tidigt på morgonen.

5. har inte varit där i november så är inte helt hundra på vädret, men kan man vara ute, passa på att hänga i någon av stans sjuttioelva parker. typ den som ligger på lillsidan där man har utsikt över hela, hela staden.

6. finns en trevlig liten vinrestaurang som ligger på dhlouha i närheten av starometske nam som heter da nico.

7. och som alla andra säger: promenera! hur fint som helst överallt. min favorit är prag 7 och 8, dvs precis norr om gamla stan på andra sidan floden. det är bostadsområden och det är mkt lugnare däruppe och husen är helt fantastiska ändå.

ni bör inte:
- gå på kommunistmuseet, skittrist.
- stå o vänta på de där figurerna som visas varje heltimme klocktornet på starometske namesti, de är... små, och ganska ointressanta.
- generell shopping. allt är ganska duktigt tacky, men det gör inte så mkt ändå. åk till metro Flora om ni vill ha köpcentrum, uppgång direkt från tunnelbanan. Dock inte jättemkt att hänga i julgranen.

det var allt för den här gången. återkommer om jag kommer ihåg mer.

Bridget i Stockholm sa...

Här hade vi det väldigt roligt.

http://www.pragueexperience.com/places.asp?PlaceID=584

Linn sa...

NI. ÄR. SÅ. BRA.

Emelie sa...

Lovade ju att återkomma om jag hade några speciella tips, men helt ärligt så har du fått allt här ovan.

Det bästa, tycker jag, är ändå att bara gå runt i ny städer, gärna utanför turistområdena. Känna av atmosfären, fika/äta det som hör landet till, snacka med den som jobbar i tobaksbutiken på hörnet och bara vara. Hoppas att ni får en härlig vistelse!